Decenijski dragulj naše destilerije
Sve u ovoj sintezi ukusa počinje od začinskih tonova kafe i lovora. Nežno ih prate voćne note suvih šljiva i banane, a svežina je uobličena u neočekivanim citrusnim aromama i mentolu. Rakija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim skriva u sebi tonove rogača kome odlično pariraju drvenaste note hrasta.
Uparivanje
Pačetina i špikovano meso sjajno će se uklopiti uz Zlatni Tok 10. Takođe, čokoladni dezerti sa koštunjavim voće učiniće slatkasto aromatične i voćne tonove gotovo opipljivim.
Služenje
Ovu staru šljivovu prepečenicu možete ostaviti oko tri minuta u čaši nakon sipanja radi dekantiranja. Degustirajte na 18 do 20 stepeni u konjak ili lala čašama.
Zlatni Tok 10®
Zlatni Tok 10®
Šljivovica stara 10 godina je maestralna kompozicija sorti Požegače, Crvene ranke i Čačanska rodne. Decenijska priča odležavanja destilata stoji iza svake boce Zlatnog Toka 10. Njen istorijat čini starenje 9 godina u buradi, a zatim 1 godinu u bačvi. Ova jedinstvena kupaža na koju smo posebno ponosni pravi je reprezent kvaliteta.
Zlatni Tok 10 je prvorazredna rakija koja je svoje najlepše godine provela u hrastovom buretu, kao njegova nevesta. Gradacijski nadovezani destilati, estetska dopadljivost pakovanja i elegancija samog ukusa , jeste ono što čini ovo piće drugačijim. Dragulj među rakijama, boje starog hrasta, postaje merna jednica za raskoš.
Njena impresivnost opčinjava duh svojim karakteristikama pa je zato proizvodnja ograničena na samo 700 boca godišnje. Plovidba ovim zlatnim tokom koja prija svim čulima, tajna je ove rakije.
Jačina
Alk. 40,0% vol. (80 proof)
Izgled
Kestenjast, boje starog hrasta.
Miris
Note pečenog kestena, biskvita, kesa i korice hleba.
Ukus
Razuđen i kompleksan, svež sa blagom astrigencom.
Završnica
Mekana i duga, prijatno kiselkasta.
Istražite sve ukusne note
Istražite naš točak ukusa kako biste pronašli sve zanimljive i ukusne note koje možete otkriti u čaši Zlatnog Toka 10®. Da biste osetili arome iz točka, sprovedite sopstvenu degustacionu probu kod kuće.
Uparivanje
Pačetina i špikovano meso sjajno će se uklopiti uz Zlatni Tok 10. Takođe, čokoladni dezerti sa koštunjavim voće učiniće slatkasto aromatične i voćne tonove gotovo opipljivim.
Služenje
Ovu staru šljivovu prepečenicu možete ostaviti oko tri minuta u čaši nakon sipanja radi dekantiranja. Degustirajte na 18 do 20 stepeni u konjak ili lala čašama.